Turbosol betonkeverő, betonsimító gép, polisztirol vágó, tűvibrátor

0db

Mire szolgál a tűvibrátor?

2018. június 28
2438
megfelelő betontömörítés tűvibrátorral

Betonozás során a kiöntött betont szakszerűen tömöríteni kell. Ez a munkafázis rendkívül fontos, mivel ekkor érhetjük el, hogy a beton megfelelő sűrűségű és szilárdságú legyen. A bedolgozás során csökken a beton levegőtartalma, javul a minősége, valamint a beton teljes egészében kitölti a zsaluzást.

A betont tömöríteni kétféle módon lehet: kézi és/vagy gépi tömörítéssel. A kézi tömörítést végezhetjük döngöléssel vagy csömöszöléssel, míg a gépi megoldás betonvibrátor, más néven tűvibrátor segítségével lehetséges.

 

A beton vibrációs tömörítéséről


A tűvibrátor használata során a legfontosabb a műszer helyes használata. A készülék helyesen csakis függőlegesen, a betonfelülettel merőlegesen meríthető a betonba. A behatolásnak meghatározott távolságokban és olyan mélységben kell történnie, hogy a vibrálni kívánt területet és a már megkötött betonfelületet is érintse. A tömörítést addig kell végezni, míg a felszínre tört légbuborékok eltűnnek, és a beton kisimul, egyenletessé válik. A betont sem túl, sem alulvibrálni nem szabad. Utolsó lépésként a tűvibrátort a munkafolyamat elvégeztével mindig lassan húzzuk ki a betonból! 

tűvibrátor vibrációs tömörítéshez

 

Milyen tűvibrátor alkalmas a beton tömörítésére?


A jó munkához elengedhetetlen, hogy minőségi és szakszerű megoldást nyújtó eszközökkel dolgozzon. Ezért több, különböző választékkal is állunk az Ön rendelkezésére, hogy igényének megfelelően megtalálja a legjobbat. Választhat a spirálos, az elektromos vagy a motoros tűvibrátor kínálatunkból, amelyek különféle betonszerkezetek tömörítésére is alkalmasak. 

Olyan márkák, mint a TechnoFlex, OLI vagy a Honda biztosítja Önnek a garanciát a jó minőség eléréséhez.

 

Nézzen szét weboldalunkon, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb eszközt!

 


 

címkék:
Turbosol habarcs szóró