Turbosol betonkeverő, betonsimító gép, polisztirol vágó, tűvibrátor

0db

Tűvibrátor és a lépcsősor kapcsolata

2018. augusztus 15
872
tömör beton a maximáis teherbíráshoz

Az okos helykihasználás az építészetnél a vertikális irányú fejlődést támogatja. Ahhoz, hogy a térkihasználás is optimális legyen és, hogy az egyes szintek közötti átjárhatóság akadálytalanul, biztonságosan ugyanakkor stílusosan történhessen. Ehhez az kell, hogy a lépcsősornál a lépcsőfokok magassága és szélessége megfelelő arányban legyen kialakítva. 

Minél kisebb az emelkedés, annál szélesebb a lépcsőfelület, vagyis a lépésszélesség. Helytakarékosság szempontjából azonban választhatunk meredekebb kivitelezést is. A legfontosabb azonban a tökéletes zsaluzás mellett az, hogy jól dolgozzuk el az alapul szolgáló beton felületét. Az egyenletes és sima felület alapkövetelmény, amihez garanciát a tűvibrátor tud adni, hiszen kisebb mennyiségű lépcsőbeton bedolgozására kiválóan alkalmas. 

 

A lépcsősor burkolata: fa vagy járólap?


milyen burkolatot válasszunk a lépcsősorhoz

1. Beton és fa a természetességért


Ez a kombináció kifinomult, ízléses, egyedi megjelenést kínál. A beton alapok és tartószerkezet rendkívüli stabilitást kölcsönös a lépcsősornak. A burkoláshoz csak az esztétikai igény kielégéítéséhez szükséges fa mennyiségének beszerzésére van szükség, de hasonló hatást érhetünk el, mint falépcsőnél. A faszerkezetes lépcsősorhoz képest hosszab az élettartama és kevesebb karbantartást igényel.  

 

járólap lerakása

 

2. Járólapos borítás 


A járólapos borítás könnyen tisztíthatóvá teszi a lépcsősort, ugyanakkor biztonsági szempontból már kevésbé kedvező. Hideg tapintása miatt nyáron kellemes érzéssel tölt el a kis emelkedő megmászása vagy leküzdése, míg télen ez inkább nem várt akadályként értelmezhető.

 

Bárhogy is döntsön, a minőségi alapok lefektetésénél egy jó tűvibrátor aranyat ér.


Tekintse meg tűvibrátor kínálatunkat!
Turbosol habarcs szóró